La importància de la pedra en sec

La importancia de la Piedra en Seco, con Fran Lucha

Des de “Ens importa Tàrbena” ens fem ressò d’aquesta crida des Museu Etnològic de Tàrbena, a través de s’Associació Amics des Museu: Amics des Museu duu ja uns anys identificant i catalogant elements de pedra seca des nostre poble, elements de gran valor patrimonial que convé recuperar i protegir.

Per avançar en aquesta tasca sa associació prega que tot(e)s aquell(e)s que coneguen algun d’aquests elements ho facen saber, enviant una foto i sa ubicació pel Messenger del Facebook, a través des correu electrònic tarbenamuseutnologic@gmail.com.

També es pot informar directament as Museu que està obert tots els diumenges de 12 a 13:30.

Sa pedra en sec és un sistema constructiu tradicional declarat patrimoni de la humanitat. Com a element tradicional de Tàrbena cal protegir-lo i recuperar-lo. Per a tal menester resulta important fer un inventari d’aquests elements patrimonials.

Amb aquesta tècnica, a més des coneguts marges, al llarg del temps s’han construït diversos elements, com ara coberts, aigüeres, aljubs, etc.Des de es Museu Etnològic de Tàrbena, a través de s’Associació Amics des Museu, estem immersos en sa catalogació d’elements de pedra seca des nostre poble, pas imprescindible per a sa posterior protecció i recuperació.

Per avançar en aquest menester sol·licitem sa vostra col·laboració. Es tracta simplement d’informar-nos des elements de pedra en sec que cregueu que cal protegir, enviant-nos una foto i sa ubicació pel Messenger del Facebook, a través del correu electrònic tarbenamuseutnologic@gmail.com o directament a qualsevol dels nostres socis. Recordeu que estem al Museu tots els diumenges de 12 a 13:30.