La música del Mestre Lacalle en l´Exposició «Música, Pólvora i Desembarc» de Vilamuseu

Tres partitures originals del mestre Francisco Lacalle i Blasco s’exposaran durant els pròxims tres mesos en “Música, Pólvora i Desembarc”, la mostra sobre les festes de moros i cristians que des de l’estiu de 2021 es pot vore a Vilamuseu.

Es tracta de la marxa àrab “Zale Arráez” estrenada en 1964 i composta per a l’Associació Santa Marta amb motiu del Certamen Musical de Bandes de Música Civils que es va celebrar a La Vila Joiosa el 27 de juliol de dit any, per ser interpretada com obra obligada per les bandes participants, i on destaca el dibuix de portada, obra de Jaume Galiana Cardona. El pasdoble-marxa “A La Vila, Ciutat de la Joia”, obsequi de l’autor al poble viler en 1986. Y la marxa de processó “A Santa Marta”, creada en 1992 sobre la melodia dels Gojos a Santa Marta per acompanyar la patrona en la processó del dia 29 de juliol.

Totes tres peces formen part de la col•lecció d’obres de qui durant més de 30 anys (1960-1996) fou director de l’Ateneu Musical. Col•lecció que va donar a l’Ajuntament de La Vila Joiosa, i que en l’actualitat es conserva a l’Arxiu Municipal. I on, a banda de les anteriors, destaquen altres com els pasdobles de concert “Ateneu Musical”, “Luis Orquín” i “Paquita Alonso”, les marxes “Jone” i “Parc el Censal”, l’obertura “1956” i la cantata “Nos ha nacido el Señor”.

Fuente: Arxiu Municipal de La Vila Joiosa