Dimiteix el regidor de Compromís de La Vila Josep Castiñeira

Compromís

Josep Castiñeira.- Anava a esperar al moment del meu relleu oficial a la Corporació Municipal per escriure açò però, com era previsible, la notícia de la meua decisió de renunciar a l’acta de regidor s’ha escampat per tot arreu i ha provocat sorpreses, reaccions i tota mena de especulacions.

És per això que trobe necessari donar ja les explicacions que entenc que dec a amics i amigues, votants i ciutadania en general.Sóc un home fort, de natural optimista, crec que bastant assertiu i entregat sense tebieses a allò amb el que em compromet , però he arribat a un punt en el que un cúmul de circumstàncies adverses personals, laborals, familiars i polítiques han aconseguit doblegar-me.

Ara mateix no em trobe capaç de compatibilitzar el temps i la necessària atenció a les meues obligacions com a regidor, que m’absorbeixen cada dia més, amb la relació amb el meu home , al que fa massa que desatenc i carregue amb faena i problemes que ell no ha elegit; amb l’atenció al meu negoci, projecte al que he dedicat 25 anys, que he mig abandonat i on vull acabar la meua vida professional, i amb l’acompanyament i cura a la meua mare, que s’apaga a poc a poc amb nous problemes de salut que mostren una recta final difícil i dolorosa.

Tot això, que arrossegue com puc de fa temps, sumat al cansament físic i emocional m’ha superat. He aguantat fins que he pogut amb l’ajuda inestimable del meu amic i secretari del grup municipal Claudio, sense el que res haguera estat possible des del començament.Vull demanar disculpes a les persones que han confiat en mi i amb les que em vaig comprometre a representar.

És per elles que he continuat amb temps i força que no tenia, en detriment de la meua relació de parella, del meu negoci i de la meua salut, fins que he hagut d’acceptar que no puc més. No em dona la vida per a tot.

Han estat molts els mals moments passats en esta etapa, també han hagut de bons i satisfactoris, però puc assegurar que res em dol més que sentir que he fallat a la meua gent i reconèixer-me vençut.Han estat sis anys de regidor, quatre en l’oposició i dos en el govern, intensos i apassionants, però també difícils, durs en moltes ocasions i sovint frustrants que ara acaben, però si he contribuït d’alguna manera, encara que siga una miqueta, a millorar la vida de les meues veïnes i veïns me’n vaig content.

Perquè no és, o no hauria de ser, altre l’objectiu de la política i dels politics.Com continue pensant que la política i la gent honesta i treballadora que s’hi compromet són un important ferramenta per millorar la vida de les persones seguiré treballant des de Compromís Vila Joiosa per aconseguir la Vila i el País que volem.

Gràcies per la confiança, el suport, les crítiques i la comprensió.