Les Balconades i la Fira del Xicotet Format apropen l’art al nucli antic d’Altea

57 pintors participen enguany a la nova edició de Balconades d’Altea 2017, que s’inaugurava oficialment el passat dilluns amb la presència del regidor de Cultura, Diego Zaragozí. A més, a l’acte van assistir altres regidors de la corporació municipal; la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Alfàs del Pi, Mayte García; l’alcalde de Benimantell, Felip Miralles i molts dels artistes que han participat en les Balconades

Les Balconades són una exposició de llenços artístics distribuïts pels balcons de les cases del nucli antic. En l’activitat participen artistes consolidats i amateurs. Els llenços llueixen als balcons dels principals carrers del poble antic d’Altea, concretament als carrers: Sant Miquel, Plaça de l’Església, Major, Salamanca, Santa Bàrbara, Concepció i plaça Tonico Ferrer.

La mostra romandrà a Altea fins al 3 de setembre, posteriorment els llenços s’exposaran al poble veí de l’Alfàs del Pi (del 8 de setembre a l’1 d’octubre), seguidament la mostra viatjarà a Agost (del 6 al 15 d’octubre), i finalitzarà a Benimantell on estaran exposades del 18 de novembre al 10 de desembre.

Diego Zaragaozí es mostrava molt satisfet per la bona acollida que un any més ha rebut esta activitat cultural i artística, ‘’que és una de les més populars pel nombre d’artistes que reuneix i la seua qualitat, i l’expectació que, any rere any, genera tant en els participants com en el públic que la visita’’. El regidor aprofitava per convidar a tots els veïns i visitants que gaudisquen d’una passejada pels carrers del nostre poble mentre contemplen els balcons engalanats amb els llenços de les Balconades. Així mateix, Zaragozí instava a seguir la mostra itinerant perquè ‘’la mateixa obra llueix distint en cada poble, i Balconades és una oportunitat per gaudir de l’obra en distints escenaris, en autèntics museus a l’aire lliure’’.

La regidoria de Cultura ha editat un tríptic informatiu amb la localització de cada obra, el seu número corresponent, títol i nom de l’autor i el mapa dels carrers on s’exposen els llenços tant a Altea com a la resta de localitats participants. El fullet es facilita a la Casa de la Cultura i a altres edificis municipals. També es pot descarregar a la pàgina web de l’Ajuntament, altea.es.