Perimetral de Benissa aquest dissabte

La prova de muntanya passarà per primera vegada pel terme municipal callosí

Demà dissabte, 12 de març, se celebra la ‘Perimetral de Benissa’, que passarà per primera vegada pel terme municipal de Callosa d’en Sarrià. Es tracta de la cinquena edició d’aquesta carrera de muntanya d’ultrafons, una de les més exigents dins del panorama nacional, que recorrerà un total de 84 quilòmetres amb un desnivell de 4.650 metres.

En la competició participarà el corredor callosí, José Alfonso Puigcerver Calbo, i a més Callosa aportarà un total de 32 voluntaris que vetlaran pel correcte desenvolupament de la prova.

L’eixida serà a les 05.00 hores des de la plaça Rei Jaume I de Benissa. El recorregut farà una primera ascensió a l’ermita de Marnes, on estarà situat el primer abastiment, i descens fins a la partida dels Lleus. A continuació es realitzarà l’ascensió al cim de Oltà, per l’antiga “Senda del dit “i descens fins al “Barranc salat”, on se situarà el segon abastiment. L’itinerari continuarà amb la pujada al “pas de Cordelleres” passant pel “coll de Faixuc” i baixada a la “ombria de Bèrnia” pel “camí vell d’Altea”. El tercer abastiment estarà situat en zona pròxima a la font.

La prova prosseguirà amb l’ascens al cim de Bèrnia (premi Cro-Magnon) pel “camí dels xaloners” per a continuar amb el llarg descens per Callosa fins al 4t abastiment, situat en la zona d’acampada de l’Algar (Callosa d’en Sarrià), passant pel “Fort” i el “Bancal Roig”. La prova continuarà recorrent Callosa pel preciós pas de les fonts de l’Algar i l’ascensió fins a la zona d’acampada de Bèrnia (5é abastiment) amb els espectaculars “passos dels bandolers i del curt”. Seguidament tindrà lloc el descens fins al “pou de Llíber/Xaló” pel “barranc del Cau” i l’ascens al vèrtex geodèsic de la “muntanya llarga” passant pel “pou del Cau”, on estarà disposat el 6é abastiment. Baixada a la vall de Llíber i ascensió a “l’altet de la Costera”, transitant part dels camins de pedra i aigua que uneix i vertebra la Mancomunitat de la Vall del Pop. Descens al municipi de Senija (7é abastiment). La part final té com a novetat el descens al “Racó dels Cegos” (8é abastiment) una vegada coronada la segona de les tres xicotetes ascensions finals abans d’arribar a la meta, que són per ordre “la Creu de Senija”, “el Tossal del moro” i “els Serrellars”.

Els participants tindran com a temps límit per a culminar la prova les 19.00 hores.

L’organització facilitarà als voluntaris una acreditació, una samarreta commemorativa, un folre polar, assegurança de responsabilitat civil, el menjar i la beguda de tot el dia, a més de nombrosos premis que se sortejaran.

CALLOSA.-DEPORTES-11