De pactes, lleialtats i governança

tripartito la vila

Josep Castiñeira.- És públic que el Grup Municipal de Compromís va decidir la legislatura passada no formar part de l’Equip de Govern però sí donar-li suport crític des de l’oposició, atenent l’alternativa possible.

El motiu no era altre que la prevenció a governar amb un soci, necessari llavors i ara per sumar majoria, com Gent per la Vila, agrupació que representa la dreta més arcaica i “gilista” a la nostra ciutat. Van ser molts els i les votants de Compromís que ens ho van recriminar: ens havien votat per dur endavant les nostres polítiques.

La realitat els va donar la raó perquè ni vam poder frenar determinades actituds ni tampoc vam tenir capacitat de portar endavant cap punt del nostre programaAmb la lliçó apresa, esta legislatura , prèvia signatura d’un programa conjunt concret i clar, vam decidir entrar a formar part de l’Equip de Govern.

Ara, hui, continuem compromesos amb el full de ruta signat , però, atenent la deriva i la deslleialtat continuada de Gent per la Vila, que no dubta en anar per lliure quan li convé, ens sentim com a Grup Municipal alliberats de qualsevol compromís, vinculació i/o proposta que no estiga arreplegada explícitament en el pacte de la Barbera.

Som oli (verge de primera premsada) que no es pot barrejar amb aigua (depurada y no sempre del tot).

Seguim, amb entrebancs i molt d’esforç, treballant per #LaVilaQueVolem