Els socialistes i Ciutadans de Tàrbena es reuneixen amb la Tècnica de Turisme de l´Ajuntament de Tàrbena

Ayto de Tarbena

El dissabte passat, 8 de maig, ens vaig reunir els portaveus del PSOE i Ciutadans amb la Tècnica de Turisme de l’Ajuntament de Tàrbena que ens havia demanat d’aportar idees que puguen millorar el turisme a Tàrbena.

Com nosaltres sempre estem disposats a col·laborar li hem fet part dels nostres projectes que en gran part són les propostes del PSOE en les últimes eleccions municipals:

1) Oficina d’informació turística en es Collaret de Sa Vinya com estava previst. El projecte està fet i la subvenció estava aprovada, però l’equip de govern actual la va deixar perdre. S’hauria de tornar a demanar.

2) Un punt d’informació turística en els baixos de l’ajuntament com estava previst: posar un expositor gran i visible des de fora, amb fullets i llibres sobre Tàrbena,…Posar els horaris de visita del museu, organitzar rutes culturals en el poble, publicitar-les etc…

3) Acondicionament d’algunes zones d’interés turístic del nostre terme, com estava previst (asfaltat, panells informatius, taules pic-nic…). El projecte està fet i la subvenció estava aprovada però l’equip de govern actual la va deixar perdre. S’hauria de tornar a demanar.Zones de senderisme:

• Mirador as Barranc Tancat (senda local a Sa Muntanya)

• Mirador de sa Puja’n Bossa (PR CV 146)

• Àrea recreativa As Pou (PR CV 146)• Sa Caseta des Moros• Senda local a Sa Caseta des Moros

• Font des Taronger (PR CV 146)• Mirador de Coll de Rates (Açò ja no es pot fer perquè l’ajuntament de Parcent s’ha apoderat del nostre mirador i l’utilitza pel seu benefici turístic. Si s’hagueren realitzat aquestes obres quan era hora, ara no tindríem el problema). Zones de cicloturisme

• Baixador de Coll de Rates

• Baixador de Sa Creueta.

4) Editar “La Ruta de les Fonts” i la “Ruta de la Pedra Seca” amb la col·laboració de l’associació Amics des Museu.

5) Obrir noves rutes: Camí des Arrieros i Sacos

6) Redactar el Pla Estratègic de Turisme amb l’aportació de totes les associacions del poble.

7) Demanar a la Conselleria la millora del traçat i el firme de la carretera CV-715 que ara és ruta ciclista

8) Creació d’una línea d’autobús que comunique Tàrbena i la Nucía. En la legislatura pasada es varen iniciar els contactes amb la Conselleria de Transports i la Mancomunitat Marina Baixa

9) Creació del Mercat de la Terra: amb la col·laboració dels agricultors i dels usuaris de l’hort ecològic per a que siga un espai de venda dels productes de la terra.

Fuente: Ens Importa Tàrbena