La Muixeranga d’Alacant llueix vestit amb la millor actuació de la història

La Muixeranga d’Alacant ha estrenat vestit muixeranguer aquest cap de setmana, a Castelldefels (Baixa Llobregat), amb la millor actuació de la història. La colla blanc-i-blava, que actuava per primera volta a terres catalanes, va completar una actuació molt ambiciosa en què també estrenaren a plaça una Sénia.

La primera actuació de la Muixeranga d’Alacant a una plaça castellera va tindre lloc junt a Castelldefels, emmarcada dins la Festa Major d’Hivern, junt a la colla castellera local. Va ser l’ocasió triada per lluir per primera vegada el vestit muixeranguer, que presentàrem fa uns dies. El plat fort arribà el dissabte de vesprada, amb la Diada Castellera dels castelldefelencs, estructurada en tres rondes i una quarta de pilars.

La formació blanc-i-blava va obrir l’actuació amb dos Pilars de Quatre aixecats simultanis, figura que ja tenen molt consolidada i habitual de les dues darreres temporades. Després la Muixeranga d’Alacant va fer una exhibició de força amb una Sénia, figura a l’abast de molt poques colles. La componen un Pi Doble central rodat, quatre Pinets de Tres i quatre de Dos que roden a l’ensems.

És la figura que més hem assajat els darrers mesos, la que més il·lusió ens feia portar a Catalunya, pel fet de presentar molt de moviment, i probablement la que més va entusiasmar el públic.
Pau Chacón – Mestre de la Muixeranga d’Alacant

La figura va demostrar molt d’esforç als assajos previs i, amb suport de pinya castellera al pilar central, es va executar amb una sincronització meritòria. En la tercera ronda Alacant va presentar un Pilotó que no repetia des de la Diada d’Alacant del juny passat. Per actuar l’actuació, un Retaule format per set P3. La Diada Castellera ve eixir rodona, car la colla local també va fer la millor actuació de la història, descarregant un 5d7, 7d7, 4d7a i un vano amb un Pilar de Cinc i sis de Quatre.

Fuente: La Muixeranga d´Alacant