El feixisme avança si no se´l combat

No hay texto alternativo automático disponible.

Llibertat d’expressió, democràcia, dignitat

Des del Casal Popular Tio Cuc volem denunciar la decissió presa aquesta vesprada per la Universitat d’Alacant d’anul·lar dues activitats que s’anaven a realitzar en la Seu Universitària de Canalejas. Hui s’anava a realitzar la presentació de La Jornada, un nou projecte periodístic, així com una taula redona al voltant del dret a decidir i el proper referèndum a Catalunya. Els dos actes s’anaven a realitzar a la Seu Universtitària a les 19:30, en diferents aules.

Al llarg del matí en diversos fòrums feixistes de la ciutat s’ha escampat la convocatòria d’una concentració a les portes de la Seu Universitària, en defensa de la “unidad de España”. Davant aquesta convocatòria virtual i feixista la Universitat d’Alacant ha decidit, unilateralment i amb covardia còmplice, suspendre les dues activitats, al·legant motius de seguretat.

Si la Universitat d’Alacant se sent amenaçada pel feixisme, ha de preveure un augment de les mesures de seguretat per tal de garantir-la als assistents a l’acte i, sobretot, garantir el normal funcionament de les seues activitats davant les coaccions. La suspensió d’aquestes dues activitats resulta inacceptable per a una institució que es reclama oberta al diàleg, a la confrontació de idees i a la lliure circulació dels pensaments. La Universitat d’Alacant ha traslladat un perillós missatge al seu alumnat, a les seues treballadores i a la resta del societat: davant les amenaces feixistes, preferim callar; davant les amenaces feixistes, tanquem la universitat; davant les amenaces feixistes, els assistents als diferents actes s’han de quedar a casa.

D’aquesta manera, la Universitat d’Alacant com a institució i aquells que han decidit suspendre les activitats es possicionen clarament en contra de la llibertat d’expressió, en contra de la democràcia, i a costat de les actituds més intol·lerants que aquests dies s’estan escampant per Alacant i pel País Valencià. Es possiciona clarament al costat del “A por ellos i de les desfilades policials triomfals i militaristes. Dóna un baló d’oxígen i legitimitat al feixisme, a les coaccions i a les amenaces.

Des del Casal popular Tio Cuc d’Alacant volem alertar, així mateix, que el feixisme no s’aturarà després d’haver aconseguit anul·lar aquestes dues activitats. El feixisme avança si no se’l combat, i actituds pusil·lànims quan no còmplices com la de la Universitat d’Alacant augmenten la impunitat amb la que actua. En aquests moments, per les xarxes socials, també està circulant una convocatòria feixista per a aquest diumenge 1 d’Octubre. És moment d’actuar, de mobilitzar-nos, i de prendre els carrers que el feixisme vol fer seu. Per tot això, des del Casal Popular Tio Cuc:

1. Posem a disposició dels dos col·lectius organitzadors dels actes suspesos hui el nostre local, per a que les activitats previstes es puguen realitzar amb la normalitat que reclama una societat lliure i democràtica.

2. Fem una crida a la participació en l’Homenatge a Miquel Grau organitzat per a aquest dissabte 30 de setembre a les 19:00h a la Plaça dels Cavalls, i convertir-lo en un crit antifeixista unànim i massiu.

3. Encoratgem els col·lectius i les persones de bé a participar el diumenge 1 d’Octubre a la concentració que se celebrarà a la Plaça de Muntanyeta a partir de les 12:00h, en defensa del referèndum d’autodeterminació i contra la repressió.