79 anys del bombardeig de l´aviació feixista italiana a Benidorm

Vicent Pérez.- Un 22 d’agost de 1938, apareixen els bombarders italians al poble de Benidorm.

Durant la guerra era freqüent el vol dels avions italians pel cel del poble quan atacaven la capital d´Alacant. Però aquest dia 22 d´agost de l´any 1938, els veïns veuen que no segueixen el seu camí cap a Alacant com era el costum, els avions volen en cercle i en alguns moments fent vols rasants i desapareixen. Es tractava d’un vol de reconeixement on fan algunes fotos de poble.

Els pilots italians relaten un informe en el qual donen part de que Benidorm aquesta indefensa davant d´un atac aeri. El part italià diu “La zona si presume indifesa da batterie antiaeree” (traducció: “La zona es troba indefensa de bateries antiaèries

L’endemà passat 22 d’agost de 1938, Benidorm vaig sofrir el seu primer bombardeig. Cal recuperar la nostra memòria històrica i que els errors del passat no tornen a ocórrer en el futur. I es que últimament es veuen comentaris per les xarxes socials que fan por i que donen la sensació de no haver aprés res durant tot este temps.