Compromís demana la dimissió immediata de Moragues per no garantir la seguretat en la manifestació del 9 d’octubre

La imagen puede contener: una o varias personas, personas de pie, multitud y exterior

Compromís ha sol·licitat la dimissió immediata del Delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, per no garantir la seguretat i el dret de manifestació de les persones que han acudit aquest dilluns a la marxa convocada per la Comissió 9 d’Octubre amb motiu del dia del País Valencià amb el lema ‘si al valencià’ en favor de la nostra llengua.

La falta de previsió per part de Delegació de Govern ha provocat nombroses agressions a manifestants per part de grups d’extrema dreta que s’han pogut concentrat de forma il·legal davant la tradicional manifestació del 9 d’octubre. “És responsabilitat de l’Estat garantir la seguretat i el dret constitucional a la llibertat de reunió pacífica i de manifestació, drets que recull la Constitució en l’article 21, i en aquest cas no han sigut protegits”

“Des de Compromís volem condemnar els actes de violència feixista que han tingut lloc este dilluns als carrers de València i que han aconseguit interrompre el normal exercici d’expressió de les valencianes i els valencians que han volgut sumar-se a la marxa dins del marc de la reivindicació democràtica en un entorn de respecte i convivència. Un país democràtic no pot permetre que l’extrema dreta segreste drets fonamentals i agredisca a persones amb total impunitat”.