El PSPV-PSOE de Finestrat reclama més presència del valencià a les xarxes socials municipals

Els socialistes insten a l’ajuntament a editar fullets turístics en valencià i li recorden que ha de complir l’ordenança 23 de foment del valencià.

finestrat-portada-6

El PSOE de Finestrat vol reclamar mitjançant aquest comunicat més presència de la llengua valenciana en les diferents publicacions i notes de premsa que es publiquen en els perfils municipals d’internet. Així, des del PSOE hem pogut constatar com, tant en el perfil de Facebook Municipal, com el de Twitter, les publicacions s’editen i pengen principalment en castellà, així com també les notes de premsa que es redacten des de l’Ajuntament de Finestrat per difondre en els mitjans de comunicació es fan exclusivament en castellà, infringint sistemàticament  l’Ordenança General 23 de l’Ajuntament: “Reglament de promocio i foment del valencià per a Finestrat i el seu Ajuntament”.

valencia web 1

En aquest sentit, el citat reglament estableix en el articol  1 que: “La llengua pròpia del municipi de Finestrat és el valencià,  Com a  tal, el valencià és la llengua d’ús normal i preferent del municipi i dels mitjans de comunicació públics”. Així mateix, l’article 9 estableix que tots els díptics, programes i missatges que s’emeten en els mitjans de comunicació s’han de realitzar fonamentalment en valencià. També estableix que en els mitjans de comunicació electrònics institucionals s’usarà sempre el valencià, alguna cosa que s’està incomplint fins hui.

Arribats a aquest punt, des del PSOE volem manifestar que som conscients de la realitat soci-lingüística del municipi, en el qual conviuen nombroses nacionalitats i llengües diferents, i el que pretenem amb aquesta reclamació és que el valencià tinga el mateix tracte preferent que té el castellà a les xarxes socials municipals per complir amb l’ordenança que així ho estipula. A més, considerem que als Ajuntaments com el nostre s’ha d’apostar indiscutiblement per realitzar accions de promoció i difusió de la llengua valenciana,  pròpia del municipi i en aquest cas la més feble. Per això, pensem que l’Ajuntament ha d’exigir a l’empresa concessionària de la gestió de les xarxes socials municipals a editar totes i cadascuna de les notícies, publicacions, anuncis, comentaris i notes de premsa tant en Castellà com en Valencià.

ABSÈNCIA DE FULLETS TURISTICS EN VALENCIÀ

De la mateixa manera, hem pogut constatar  en les Tourist Info del municipi la total absència de fullets escrits en valencià, tant en  les llistes de carrers, com  en les publicacions d’informació turística “Descobreix Finestrat”, “A Finestrat ho tens tot” o “Finestrat a peu”, que malgrat estar escrits en Castellá, Inglés, Frances i Alemany no ho estan en cap cas en Valencià, la qual cosa ens sembla una falta considerable cap al turisme valencià parlant que també ens visita.Per això, volem instar a l’Ajuntament a editar també en valencià les diferents publicacions i fullets turístics municipals.